Passiefhuis
Steeds vaker kiezen mensen voor het concept passief bouwen. Een passief huis gebruikt de warmte van de zon, bewoners en hun apparatuur voor de warmtehuishouding van de woning. Door deze gratis energie zonder extra inspanning te benutten wordt een verwarming bijna overbodig. Een passiefhuis voldoet aan de eisen van het passiefhuis-certificaat. Dat betekent dat alle passiefhuizen niet meer dan 15 kWh/m² per jaar mogen verbruiken voor ruimteverwarming.
Een passiefhuis is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Een Nederlands passiefhuis gebruikt namelijk vier keer minder energie dan een Nederlands nieuwbouwwoning uit 2011. Kenmerken van een passiefhuis zijn bijvoorbeeld goede isolatie en drievoudig glas. Door de goede isolatie en luchtdichtheid wordt gebruikgemaakt van balansventilatie. Om veel energie te besparen worden ventilatiesystemen in passiefhuizen geleverd met een WarmteTerugWinningsunit (WTW).
Kosten passiefhuis
Bij het bouwen van een passiefhuis ligt de grootste uitdaging in het luchtdicht en koudebrugvrij krijgen van de woning. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase moet hier dan ook veel aandacht aan worden besteed. Daardoor is een goede samenwerking tussen architect, installateur en aannemer erg belangrijk. De bouwkosten van een passiefhuis liggen meestal wat hoger. De technische maatregelen en het wegwerken van koudebruggen zijn moeilijker bij renovatie dan bij nieuwbouw. Vitruvius Bouw heeft hierin veel ervaring en vindt voor vrijwel elke situatie een oplossing.
Neem contact op met Vitruvius Bouw voor een eerste kennismakingsgesprek. Aan de hand daarvan kunnen wij u dan van een passende offerte voorzien. Vitruvius Bouw heeft inmiddels al verschillende passiefhuizen, succesvol en na volle tevredenheid, opgeleverd. Wij helpen u dan ook graag bij het realiseren van uw droomhuis.
